Kategorier
Sköna jobb

Arbeta med inredning

Älskar du att hålla på med inredning? Inredning är ett stort intresse i Sverige och att få jobba med just inredning en stor dröm för många. Det finns

Älskar du att hålla på med inredning? Inredning är ett stort intresse i Sverige och att få jobba med just inredning en stor dröm för många. Det finns flera olika yrken inom hem och inredning som du kan satsa på.

Jobba i en möbel- eller inredningsaffär

Det lättaste sättet att kunna jobba med inredning är genom att jobba i en möbel- eller inredningsbutik. Om du bor i en större stad kan du söka jobb på IKEA eller en liknande kedja. Det finns dock möbel- och inredningsaffärer i de flesta städer. Då får du inreda butiken och butiksfönstren samt hjälpa kunderna att hitta den perfekta soffan för deras behov. Om du blir butiksansvarig kan du också få köpa in produkter.

Second hand och vintage

En ny inredningsmarknad håller på att växa fram: vintage och second hand-butiker. Du måste nästan alltid driva din egen butik. Det är ett mycket varierat och roligt jobb, särskilt eftersom en del av jobbet går ut på att hitta antika vaser, 60-talsklänningar och gamla Coca Cola-skyltar. Det är mycket populärt att leta efter värdefulla kläder, möbler och inredningsdetaljer på second hand. Vissa kunder kommer du rent av att lära känna.

Driva egen inredningsaffär eller onlineshop

Du kan också starta en inredningsaffär, antingen en fysisk butik eller som onlineshop. Eller kombinera dem. En onlinehandel kan du driva hemifrån och det spelar ingen roll om du bor i Borås eller Göteborg. Du bör vara social, tycka om kundkontakt samt gilla marknadsföring. En second hand- eller vintagebutik har lättare för att få kunderna att komma in i affären, särskilt om du har lite finare saker, då många skriver på social media om de hittat en bra second hand-butik. Inredningsbutiker med nya saker kan å ena sidan gå med mera vinst, å andra sidan kan det vara lite svårare att stå ut i konkurrensen och att bli upptäckt av kunderna.