Kategorier
Sköna jobb

Att inreda moderna hus

De som har ett modernt hus vill många gånger även inreda det på ett modernt vis. Genom att utsidan av huset är i samklang med insidan blir helhetsupplevelsen betydligt bättre. En modern heminredning kan enklast beskrivas som stilren. Här kommer några tips på vad man kan tänka på för att få till en sådan stil i sitt moderna hem.

Att lära sig blanda olika stilar

De flesta kommer förmodligen både vilja, och behöva, blanda olika stilar och få dem alla att fungera tillsammans på ett smakfullt sätt. En modern heminredning är både funktionell och stilren. Se bara på en sådan här tv-bänk som passar utmärkt att bygga en modern heminredning till. Med sådana möbler blir det lätt att kombinera övriga stilar, då de står för funktionaliteten i ett hem. Med rätt balans går det utmärkt att blanda nya stilar med gamla, det gäller bara att inte försöka tränga ihop för mycket föremål på en liten yta. En väl tilltagen mediabänk kan vara allt som bör få ta plats mot en och samma vägg. Då hamnar exempelvis teven i centrum mot den väggen, och resterande väggar kan istället vara bättre lämpade för bokhyllor och tavlor. Att på det här sättet låta varje del av ett rum få ha en enda stil gör det möjligt att kombinera flera, då ett rum kan få olika stilvyer beroende på vilken vägg man studerar.

Använd färg

Många glömmer bort att färger kan göra rum både mindre och större. Moderna rum ska kännas luftiga och stora. Att använda ljusa färger öppnar upp och ger illusion av att det är större än det är. I många moderna hus är väggarna vita, vilket kan kännas lite tråkigt emellanåt. Inget säger att lite accentfärg inte går att använda och man kan exempelvis jobba med möbeltyger i mer fantasieggande färger om alla väggar har målats vita eller ljusa.

Ett modernt kök

Köket brukar man säga är hemmets hjärta, så även i ett modernt hus. Här gäller öppna ytor och luckor som stänger inne alla prylar och kokböcker. Materialen får gärna vara metall och sten. Färgerna bör vara ljusa för att inte säga rent av helvit. Även jordnära färger kan gå bra och fungera.