Kategorier
Sköna jobb

Att skapa nya rum i hemmet

Genom smarta lösningar går det enkelt att skapa fler rum i en bostad, både permanenta och tillfälliga. Vartefter en livssituation förändras kan det behövas mer sätt att använda ett boende på. Det behöver inte kosta en förmögenhet, tvärtom finns det mycket enkla och billiga lösningar.

Nya rum med fast vägg

På samma sätt som många tagit ned väggar för att öppna upp och släppa in mer ljus, går det också att bygga upp dem, när fler rum behövs. En snickare kan enkelt sätta upp en vägg i ett större rum, för att skapa fler rum. Vill man fortfarande få in ljuset, är pardörrar med glasrutor ett bra alternativ. Då får man som ett stort fönster mellan rummen. I fönsterdörrarna kan man även ha en typ av gardiner, om man vill skapa privata rum. Sätter man upp en vägg med en snickare, behöver man även komma ihåg hur det blir med elkontakter. Man vill inte plötsligt ha ett nytt rum där sådana inte finns. En certifierad elektriker kan enkelt skapa nya elkontakter.

Nya rum med flyttbar vägg

Det enklaste sättet att skapa nya rum är att dela av ett rum med skiljeväggar, som kan bestå av en enkel ram och tyg. Även hyllor kan dela av ett rum. Med en enkel och lätt tygvägg, kan man för en natt eller kortare tid, dela in ett rum. Väggen ska gå att vika ihop, så att den kan förvaras under en säng. Om den vikbara väggen är för stor ihopfällt läge, kommer man inte att kunna förvara den på ett åtkomligt ställe, då den inte används. Den som är lite händig kan själv bygga en sådan vägg, det räcker med trälister, gångjärn och ett tyg som man gillar. Man kan med fördel välja ett lite tjockare tyg som dämpar ljud och är lätt att torka av.