Kategorier
Sköna jobb

Byt golv för att förnya ditt hem

När du står inför någon form av förnyelse av ditt hem är det första många tänker på att köpa hem nya möbler och inredning. Det andra steget folk tar när de vill förnya sina hem är att ge väggarna nya färger och tapeter. Men golvet är något många glömmer bort att ge kärlek till. I det här inlägget lägger vi därför vårt fokus på golvet.

Slipa golvet

Det finns flera olika sätt att ta hand om sitt golv utan att behöva köpa nytt och vi börjar i den ändan. Att slipa golvet kan göra att golvets yta blir mer jämnt och därefter kan du förnya det ytterligare genom att till exempel lacka. Slipning av golv är något de flesta behöver ta hjälp för att göra. Bor du i Stockholm och stadsdelen Kungsholmen kan du öppna Google och söka efter slipa golv Kungsholmen för att snabbt få ett resultat med golvslipare i din närhet. Du kan också kontakta en golvslipare för att se vad det eventuellt skulle kosta för att sedan jämförade de olika företagen som finns.

Byt golv

Att byta ut ditt golv helt och hållet är ibland det bästa du kan göra. Särskilt om ditt golv är slitet eller om du helt enkelt inte tycker om det du har. Att byta golv kan ge ditt hus eller lägenhet ett lyft och med rätt golv kan det bli lättare att inreda. Det finns många olika sorters golv att välja bland och du kan välja ett liknande golv som du redan har eller något helt annat. Precis som med golvslipning kan du fråga om råd. Både i de butiker som säljer golv och de du anlitar för att lägga ditt golv åt dig. Att byta golv är något många klarar av att göra själva. Men om du vill att ditt golv ska sitta rätt och att det ska se bra ut från första början kan det vara värt att anlita en golvläggare.

Välj rätt golv

När det kommer till att välja rätt golv finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Det första är dess funktion. Om du har djur eller barn som springer mycket, eller drar möbler längs golvet är det kanske mer aktuellt att välja ett golv som är slitstarkt. Om du ska välja golv till köket ska golvet vara lätt att göra rent. Om du bor i ett gammalt hus är det mest passande om du väljer ett golv som liknar det som varit förut. Men i de flesta fall kan du välja golv helt fritt efter din smak. I olika butiker kan du se exempel på golv. Det finns allt ifrån trä till linoleum till kakel och betong. Men det golv som varit mest trendigt de senaste åren är golv av marmor.