Kategorier
Sköna jobb

Få ett magiskt sovrum med gardiner

Ett par gardiner kan verkligen göra underverk för känslan i ett rum. Genom att använda gardiner i din sovrumsinredning kan du skapa dig en härlig oas. Oavsett om ditt sovrum behöver en uppdatering eller om du bara vill att det ska bli mysigare är gardiner bra att fokusera på. När du sätter fokus på gardinerna kan du enkelt och snabbt få ett helt nytt sovrum. Rätt gardiner kan ge dig ett ombonat, lyxigt och elegant sovrum. Det finns mängder med gardiner att välja mellan. Hissgardiner som är både praktiska och vackra är ett bra alternativ till sovrummet. Det bästa med hissgardiner är att de är mångsidiga och finns i olika stilar. Det finns en hissgardin som passar alla rum.

Hissgardiner är praktiska och snygga

En hissgardin kan du använda i olika avseenden. Du kan välja en hissgardin som fungerar som mörkläggningsgardin. En hissgardin passar även utmärkt för att sätta färg på rummet. Att välja en hissgardin i en ljus pastellfärg är perfekt för att sovrummet ska upplevas som lugnt och behagligt. Samtidigt får du lite färg i sovrummet som har stor betydelse för helhetsintrycket. Om du har ett litet sovrum kan också en hissgardin passa perfekt. Då behöver du inte ha någon gardin släpandes i golvet som kan vara i vägen.

Sammetsgardiner ger sovrummet en lyxig känsla

Om du istället vill skapa en hotellkänsla i ditt sovrum kan det vara en bra idé att välja gardiner i sammet som gör att rummet upplevs elegantare. Du kan med fördel sätta skenor i taket och sedan sätta upp långa sammetsgardiner. Tänk på att välja gardiner i rätt längd. Om gardinerna är för korta kan hela helhetsintrycket i sovrummet störas. Sammet kan även bidra till att minska draget från fönstret.

Gardiner har många användningsområden

Gardiner kan du även använda på andra sätt än att bara sätta upp vid ett fönster. Exempelvis om du har garderobsdörrar kan du skärma av din garderob med långa gardiner. Det kan ge sovrummet en luftig men samtidigt lyxig känsla. Du kan även skapa en härlig sänghimmel med gardiner i linne. En sänghimmel gör sängen mer ombonad och mysig. Det är även möjligt att göra sängen till en härlig oas genom att skärma av sängen med en gardin. Detta är perfekt i ett rum som är lite större. Ett tips är att välja ett skirt tyg som har en varm nyans för att få ett mjukt och rofyllt intryck.