Kategorier
Sköna jobb

Förnya inredningen med några enkla knep

När nya inredningstrender kommer kan det uppstå ett sug efter att göra om hemma. Att börja med stora inredningsprojekt tar framförallt tid men kan också kosta en del pengar. Finns inte riktigt engagemanget för en stor make over finns det många tips och trix som varken tar lång tid eller kostar en förmögenhet men som kan förändra ett helt hem. Det kan exempelvis vara att dekorera väggarna med nya tavlor. Det finns mänger med fina ramar i olika material och storlekar som det går att göra massa kreativt med. Det är bra att ta ett rum i taget för att det inte ska bli halvgjort i något rum och att ha en genomtänkt plan.

Satsa på detaljer och en statement möbel

I år är året då det är trendigt att sätta en egen personliga prägel på inredningen och verkligen ta ut svängarna. Det funkar att inreda lite hursomhelst och fortfarande vara trendig. Några tips för själva inredningen är att fokusera på detaljerna i rummet. Det kan exempelvis vara doftljus i fina förpackningar eller andra typer av ljusstakar eller lyktor. Ett knep för att få en snabb och tydlig förändring är att byta ut textilier. Textilier går att variera i oändlighet. Det kan vara att byta gardiner, kuddfodral, mattor och addera plädar. Stora växter kan också göra en stor skillnad för inredningen. Ett annat bra knep för att enkelt förändra inredningen är att satsa på en möbel som sticker ut och som får spela huvudrollen i rummet. Det kan exempelvis vara en fåtölj som står tillsammans med en golvlampa. På andrahands marknaden finns det mängder med möbler för en billig peng. Att återbruka är verkligen rätt i tiden.

Inredningstrender för 2021

Några inredningstrender för 2021 är trä, 70-tal, dova färger hämtade från naturen och skandinavisk minimalism. De naturliga inslagen tar ett fast grepp om inredningen 2021 precis som trä i olika former gör. Speglar och runda former tillsammans med inspiration från 70-talet kan också användas i inredningen i år.