Kategorier
Sköna jobb

Inred den nya lilla lägenheten så här

Att bo litet kan ha sina fördelar, men en sak som kan vara svårt med att bo kompakt är att inreda hemmet. Det är mycket som bör få plats och då gäller det att var sak har sin plats. För att få den lilla ytan att kännas organiserad och tillräckligt stor gäller det att trolla med de ytor man har.

Hitta din nya lägenhet

Många föredrar att bo litet, dels för att det är mer ekonomiskt, men framförallt för att det är lättare att städa och hålla efter ett litet hem. Om du har letat efter bostäder till salu och äntligen hittat din nya lilla lägenhet kan det vara svårt att veta hur du ska lyckas med inredningen på bästa sätt. För att få bostaden att kännas trevligare gäller det att ta vara på varje kvadratmeter du har så gott det går.

Så här får du bättre plats i små utrymmen

Till att börja med måste sovplatsen lösas på något sätt. Ett väldigt smart och praktiskt sätt att lösa sovplatsen för små ytor är med hjälp av en våningssäng. Det är inte bara barn som kan sova i våningssängar och det är ett väldigt praktiskt sätt att få plats med en säng och en soffa eller en arbetshörna på samma yta. Men man kan ha vad som helst under sängen, alltifrån en arbetshörna till en garderob.

Tillräckligt med förvaringsutrymmen är en viktig förutsättning som krävs för att få till inredningen på små ytor. I många fall ingår det garderober i lägenheten, men många gånger räcker inte de för alla sängkläder, handdukar, vinterkläder och sommarkläder man har. Därför kan det vara smart att, förutom byråer och garderober, köpa en säng och/eller soffa med förvaringsutrymmen. Då slipper man köpa så stora garderober och byråer som tar upp onödigt mycket plats och kan istället fördela innehållet på andra ställen i bostaden.