Kategorier
Sköna jobb

Inredningstips för mindre elförbrukning och mer pengar

Inreda din bostad på ett smart sätt så att du får mindre elräkningar, samtidigt som det både är mysigt och stilrent. Att minska på elräkningarna är bra för privatekonomin och klimatet.

Mindre elräkningar

Det finns mycket du kan göra för att spara tusenlappar årligen genom att minska på din bostads energiförbrukning. Bättre för miljön och mer pengar i din plånbok. Och det behöver absolut inte bli mindre mysigt eller snyggt i ditt hem. Det första du ska göra är att se över ditt elavtal. Ok, själva elavtalet har naturligtvis ingenting med din inredning att göra, men ju mindre som du betalar för elen, desto mer pengar har du att lägga på roligare saker. Som en ny soffa eller en finare tavla. Ett bra elbolag ger både låga elräkningar och har smarta extraerbjudanden, som bonustimmen hos Göta Energi som ger dig en timmes gratis el varje dag, 365 dagar om året. Byt till Göta Energi och få bonustimmen så tjänar du tusenlappar varje år.

Kakelugn eller kamin

Det finns några inredningsattiraljer som verkligen kan lyfta ett helt hem: en vacker kakelugn eller en kamin. Det ger dig inte bara värme och mindre elräkningar, de är vackra värmekällor som ger ditt hem liv. Har du ett större hus är det mycket smart att investera i en kamin eller bygga upp en kakelugn. Finns det något vackrare än en kakelugn i ett stort vardagsrum? Både värme och skönhet. Att installera en kamin är naturligtvis enklare och billigare än en kakelugn och ger också hög mysfaktor och värme. Det finns olika storlekar och modeller på kaminer, så du kan alltid hitta en kamin som passar just din inredningsstil. Gillar du äldre kaniner? Antingen köper du en begagnad på Blocket eller så köper du en ny kamin i gammalt stuk med sirliga detaljer.

Varma mysiga filtar

Köp massa billiga och härliga filtar, så kan ni sitta och chilla i soffan utan att elementen är uppställda på max. Filtar är väldigt praktiska. De ger värme och mycket mys, samtidigt som de också är snygga inredningsdetaljer. Antingen köper du stilrena filtar som matchar dina gardiner, passar dig som älskar en mer klassisk inredningsstil eller minimalism. Eller så satsar du på härliga färger och fluffiga filtar i olika material. Perfekt för dig som vill ha mycket färg och liv i ditt hem.