Kategorier
Sköna jobb

Livsstilsbloggen

Drömmer du om att kunna arbeta hemifrån soffan? Få fokusera på heminredning, skönhet och mode? Du kan starta en livsstilsblogg och tjäna pengar. Att k

Drömmer du om att kunna arbeta hemifrån soffan? Få fokusera på heminredning, skönhet och mode? Du kan starta en livsstilsblogg och tjäna pengar. Att kunna leva heltid på en livsstilsblogg kräver mycket arbete och tid, men det går. Det är trevligt att kunna tjäna några extra tusenlappar på sitt intresse.

Livsstilsbloggen

Livsstilsbloggen är en av de populäraste bloggarna och många av de kända bloggarna, som Blondinbella, hade just en livsstilsblogg. Idag sker mycket av ”bloggandet” på sociala medier. Personer som blir kända har inte lika ofta bloggar som många följare på sociala medier och Youtube. Livsstilsbloggen fungerar fortfarande, men du måste ha rätt slags fokus. Om din dröm är att bli berömd och inbjuden till stora fester, så är inte livsstilsbloggen rätt väg att gå. Dagens bloggar fungerar inte så. Om du däremot önskar kunna jobba hemifrån och få mer fritid, så är just bloggen perfekt.

Dagens livsstilsblogg

Livsstilsbloggen anno 2020 handlar om att ge besökarna god information, smarta lösningar och inspiration. Bloggens fokus är inte du, din familj eller din livsstil. Fokusera istället på att kunna ge läsarna den livsstil som de önskar. Du ger dem goda råd på hur man bäst dekorerar inför en fest eller smarta tips på hur man syr gardiner. Du kan tänka på din (blivande) livsstilsblogg som en minivariant av ett magasin som Plaza Kvinna eller Vanity Fair, men en väldigt praktisk sådan.

Så startar du din livsstilsblogg

Du behöver komma på ett bra namn eller så använder du ditt eget namn. Ordet blogg bör du inte ha med. Köp sedan hosting och domännamn med ditt bloggnamn. Du måste ha egen hosting och domän för att kunna tjäna pengar på din sajt. För att lyckas som bloggare måste du nischa dig. Din blogg måste handla om något särskilt. En livsstilsblogg som handlar om ”livet” och lite allt möjligt får faktiskt inte läsare. Istället måste du nischa dig inom livsstil, som inredning, mode eller skönhet, att leva som vegan eller bara äta det som du jagat och odlat själv. Du måste stå ut lite grann. Sedan skriver du långa och informativa artiklar om ditt ämne. Fördjupa dig. Visa hur man gör olika saker steg-för-steg. Tänk hela tiden på vad dina läsare kan vara intresserade av.

Tjäna pengar

Hur tjänar du då pengar på din blogg? Du kan ha en webbshop och sälja saker på din blogg. Eller så är du affiliate och har annonser på sidan. Du kan också skapa egna saker och sälja. Många av de riktigt stora bloggarna skapar e-kurser och skriver e-böcker. Du måste vara kreativ och komma på produkter som du kan sälja kring just din blogg. Om du har skrivit en artikel om hur man bäst tapetserar ett rum, så kan du samtidigt göra reklam för ett tapetmärke och få betalt för det.