Kategorier
Mode

Så blir balkongen din oas mitt i stan

Det är härligt att ha en balkong, särskilt om du bor mitt i en stad. Här kommer tipsen på hur du kan inreda din balkongen till att bli en riktigt grön

Det är härligt att ha en balkong, särskilt om du bor mitt i en stad. Här kommer tipsen på hur du kan inreda din balkongen till att bli en riktigt grön och skön oas.

Balkongen

Det som är positivt med att bo i lägenhet är att man inte behöver ta hand om trädgården, samtidigt som just avsaknad av trädgård är ett av lägenhetens nackdelar. Om du bor i lägenhet och har en balkong är du lyckligt lottad. En miniträdgård, en möjlighet till en grön oas, utan så mycket arbete. Det är perfekt om du bor mitt i Göteborg och inte har någon sommarstuga att åka till.

Skapa din oas

Det första som du måste besluta är vad du vill ha din balkong till: ett avskilt ställe att gömma dig bakom blommor och grönt? Ditt extrarum där så många som möjligt ska kunna få plats samtidigt? Börja med att placera ut stolar och bord. Om målet är att balkongen ska vara platsen för fika, brunchen och middagskvällar med vänner, så bör du bara ha några växter i hörnen eller i balkonglådor. Om du däremot vill ha en miniträdgård, så kan du köpa ett miniväxthus och fylla hela balkongen med gröna växter och ha ett litet blombad till fjärilar och bin.