Kategorier
Sköna jobb

Så väljer du rätt tapeter till dina rum

Går du i tankar om att tapetsera om i något rum därhemma? I så fall är det viktigt att du tänker över ditt tapetval så det passar med hemmet och resten av din stil. Alla rum i hemmet fyller en egen funktion och har därför en egen känsla. Den bör också avspegla sig i de tapeter som du väljer. En tapet kan bli pricken över i:et för att få till en viss känsla i ett rum. Sovrummet är till exempel en plats för vila och återhämtning. Det bör också avspegla sig i tapeten. Välj en dov färg som är skön att vila ögonen på.

Hur ska jag tänka i vardagsrummet?

I vardagsrummet kan man vara lite mer modig och satsa på en lite mer färgglad tapet. Om du vill ha tips på färgstarka och snygga tapeter kan du spana in varumärket Boråstapeter som har ett stort urval av olika mönster. De har både klassiska och moderna varianter som garanterat kommer att förgylla dina väggar. De har ett speciellt öga för naturen, vilket känns både svenskt och klassiskt. Det är perfekt för dig som vill kombinera med skandinavisk design i resten av lägenheten.

Vilka tapeter passar bra i köket?

Köket är ett rum där vi ofta umgås och spenderar väldigt mycket tid. Därför bör du välja en inbjudande tapet som skapar en hemtrevlig stämning. Tapeten bör också matcha resten av inredningen i köket på ett bra sätt. Om man redan har ett mönstrat kakel bör man kanske satsa på en enfärgad tapet för att vara säker på att det inte blir för skrikigt. Du bör även tänka på vilken stil du har i köket. Om du har ett lantligt kök bör du ha en tapet som avspeglar det. Har du ett nytt och modernt kök bör du välja en helt annan tapet. Kolla gärna på lite olika inspirationsbilder innan du bestämmer dig för vad du vill ha. Det kan du till exempel hitta på sociala medier.