Kategorier
Sköna jobb

Styla ditt hem innan försäljning

Det går att påverka värdet en hel del genom att styla sitt hem innan det ska säljas. Vi människor köper saker på känsla och det går att påverkas av hur vi upplever ett hem när vi kliver in i det. På samma sätt kan ett slarvigt inrett hem sänka priset, eller åtminstone antalet personer som är beredda på att bjuda. Man vill ge en bild av hur köparen själva skulle kunna inreda, vilket sätter fart på bollen vid en försäljning.

Innan man stylar inredningen

Innan man stylar sitt hem inför en försäljning ska man ta reda på om det finns renoveringar man kan göra. Särskilt är detta bra att tänka på då man säljer ett hus. Man bör göra en beräkning om man tror att det lönar sig att själv göra dessa och sedan sälja huset. Det kan kännas märkligt att renovera något bara för att sälja det. Men exempelvis ett hus med dåligt tak kan vara svårt att få köpare intresserade. Man bör ta reda på fakta som vad kostar plåtslagare? Vad kostar det att göra en dränering, och så vidare. Sedan kan man höra med en mäklare vad denna tror det skulle göra för försäljningspriset.

Sovrummet

Sovrummet är en viktig plats och samtidigt väldig svårt att fotografera. Ofta blir sovrum övermöblerade och det är svårt att få med hela rummet i en bild. Man bör ha sängen i fokus för att beskriva storleken på sovrummet. Givetvis måste man bädda rent och man kan med fördel använda ljusa, gärna vita sängkläder. Det ska vara volym i bäddningen, och har man tänkt köpa nya sådana är det ett bra tillfälle att använda dessa vid fotograferingen.

Kök

Ett kök ska kännas inspirerande nog för att laga mat, vilket bör framgå av bilderna. Därför ska man inte städa undan all utrustning utan lämna kvar tillräckligt mycket, för att det ska kännas som ett kök. Man bör dock ha helt nya skärbrädor, vilka går att köpa billigt, så det inte ser smutsigt ut. Kastruller och annat bör vara glänsande om de syns i öppna hyllor. Färska örter och kryddor är inte heller särskilt dyra att köpa in, men ger den lilla pricken över i:et.